Muk i tuga nakon masakra u Čačku: „Policija ga je privodila, ali uvijek puštala“

Regija 10. apr. 202211:42 > 11:46
Podijeli:
Izvor: Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs/ privatna arhiva

Muk i tuga zavladali su Atenicom kod Čačka, nakon ubistva tročlane porodice Glišović. Pusta ulica preko puta Ateničke crkve i kuće u kojoj je, kako se sumnjiči, sin Ilija izbo do smrti majku, oca i dedu. Komšije, uglavnom, neraspoložene za priču, ali jedan od njih kaže da je dvadesetjednogodišnjak, prema njegovim informacijama, bio heroinski ovisnik.

„Koliko sam saznao posljednjih godinu ili dvije upao je u loše društvo, ali od ostalih članova porodice niko nije govorio o tome. Pretpostavljam da ih je bilo sramota. Ovo što je učinio je monstruozan čin, ali znam da je ranije bio dobro dijete koje se bavilo sportom“, kazao je sagovornik portala Nova.rs. dodajući i da je bio dobar đak i veliki sportski talenat.

Smatra, da bi za ovaj zločin koji se dogodio, tužilaštvo trebalo da se zapita koji je njihov posao.

“Policija ga je privodila, znamo da je pravio haos u kući, čuli smo od poznanika, a uvijek su ga puštali. Imamo informaciju da je bio na liječenju i na kraju šta se desilo. Užas. Tužan sam i pretužan”, zaključio je komšija za portal Nova.rs.

“U šoku od bola i nevjerice”

Komšija koji živi preko puta porodice Glišović kazao je kako ne može da dođe sebi.

“Bili smo dobri prijatelji, družili smo se. U šoku sam od bola i nevjerice, nemojte me snimati”, kaže.

Dodaje da je prije tri, četiri dana sve bilo, navodno, normalno.

“Tragedija, nemam drugi komentar. Ne znamo ni kada će sahrana, najžalije mi je Nikole koji je ostao sam”, rekao je.

I kolege iz firme “B Eksport” d.o.o. gdje je radila Ilijina majka S.G. navode da je bila divna žena, požrtvovana supruga, a njen muž je imao dva moždana udara.

“Sjedila je nedaleko od moje mašine. To je firma koja se bavi šivanjem u Zablaću. Mirna, tiha i ne baš puno pričljiva. Imala je dobar odnos sa kolegama. Uvijek je hvalila djecu i muža. Čak je i za Iliju rekla da zbog sportske povrede čeka operaciju na Banjici”, ispričala je jedna od njenih koleginica.

Deda bio u invalidskim kolicima

Prema njenim riječima, deda je bio u invalidskim kolicima-nepokretan, a ona je brinula o svima. “U posljednja dva do tri mjeseca, uglavnom je bila na bolovanju, ali smo smatrali da je uzrok muž i bolesni deka, a ne sin”, dodaje sagovornica Nove.rs.

“Nesrećna žena je stalno pričala o svojoj djeci. Nikola, brat koji je pronašao iskasapljenu porodicu je završio fakultet u Sloveniji, u Velenju. O Ilijinim porocima ništa nismo znali. Smatrali smo da odsustvuje sa posla zbog zdravstvenih problema supruga i bolesnog dede”, navode ostale kolege iz ovog preduzeća.

Izvor : Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; privatna arhiva

Podsjećamo, Ilija G. (21), iz Čačka, uhapšen je zbog sumnje da je u petak uveče nožem ubio svoju majku S. G. (49), oca S.G. (54) i dedu M.G. (87) u naselju Atenica. Jezivi zločin dogodio se oko 23 sata, kada je on, koji je više puta prijavljivan policiji zbog nasilja u porodici, nasrnuo na roditelje i dedu i izbo ih nožem do smrti. Njegov rođeni brat Nikola je pronašao tijela i masakr prijavio Policijskoj upravi Čačak. Navodno, kako smo dobili informacije od komšija, razbio je prozor i zatekao užasan prizor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar