MUP Srbije objavio nove snimke kretanja Mateja Periša u noći nestanka

Regija 12. jan. 202215:072 komentara
Podijeli:
Izvor: Dragan Mujan/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je danas rekonstrukciju kretanja Splićanina Mateja Periša (27) u noći nestanka između 30. i 31. decembra. Naime, rekonstrukcija se odnosi na period kobne večeri od kada je mladić napustio klub "Gotik" do trenutka kada je posljednji put snimljen.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na medije i poziva ih da se suzdrže od objavljivanja netačnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost videosnimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu”, naveli su iz MUP-a.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1:43 sati do momenta silaska do Save, u 1:52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, piše nova.rs.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednom drugom osobom.

Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi pronašli mladića.

U potragu su, između ostalih, uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

“Još jednom apelujemo na medije i pozivamo ih da se zbog osjetljivosti teme, saosjećanja sa roditeljima i porodicom nestalog mladića, i remećenja daljeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku”, navodi se u saopćenju MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar