Na Kosovu se čuju pucnji; Kurti optužuje Vučića i Petkovića za nerede

Regija 31. jul 202221:37 > 21:55
Izvor: N1

Kosovska policija potvrdila je da se na nekim lokacijama čuju pucnji, te da su neki od njih usmjereni prema policijskim jedinicama, ali da na sreću nema povređenih.

Policija navodi i da je bilo zaustavljanja i maltretiranja albanskih građana.

“Građani su također dali informacije da postoje slučajevi zaustavljanja i maltretiranja albanskih građana, nanošenja povreda i materijalne štete na vozilima od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su dio organizacija koje blokiraju ulice”, kazali su.

I premijer Kosova Aljbin Kurti navodi da se čuju pucnjevi iz oružja.

“Prije nego što je počelo naše izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, ilegalne srpske strukture na severu počele su da blokiraju puteve i pucaju iz oružja. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu i Raškoj. Tamo su planirane i podsticane ove agresivne akcije koje se danas dešavaju. Vučić i Petković su glavni odgovorni za nerede”, napisao je Kurti na Facebooku.

Kosovska policija zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak; barikade na sjeveru Kosova

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju se blokade puteva na više razlicitih lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj, saopćeno je iz Kosovske policije.

“Za sada nema zvaničnih informacija o bilo kakvim povredama građana ili policijskih službenika, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i gradjane da ne nasedaju na informativno-lazne vesti, koje imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku.

Policija Kosova nastavlja svoje obaveze prema policijskim jedinicama, u obezbeđivanju bezbjednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti”, kažu iz policije.

Komentari

Vaš komentar