Na Krku prije devet dana pronađena žena, policija još ne zna njen identitet

Regija 21. sep. 202116:48
Podijeli:
Izvor: PU primorsko-goranska

Policija u Hrvatskoj još uvijek utvrđuje okolnosti događaja na Krku u kojem je pronađena unesrećena žena koja se ne sjeća svog identiteta.

Iz Policijske uprave navode da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu trenutno neutvrđenog identiteta. Ono što se dosad zna jest da žena govori engleski, ne sjeća se svog identiteta i trenutno je u bolnici. Istraga o njezinom identitetu još uvijek je u tijeku.

Index je kontaktirao PU primorsko-goransku za više detalja. Ono što su im rekli jest da su zaprimili veliki broj poziva, što iz Hrvatske, što iz inozemstva, o ženi koja je pronađena. Sada je na redu provjera svih informacija koje su dobili, a s obzirom na to da ih je puno, to će potrajati još neko vrijeme.

Policija je upitana i koja je procedura u ovakvim slučajevima. Kazali su da se njezin otisak prsta nije podudarao ni s jednim iz baze dostupne hrvatskoj policiji.

Policija je pronašla njen ruksak i prazan novčanik

Kako doznaje RTL Potraga, na obali, na mjestu koje je dosta udaljeno od mjesta gdje je žena nađena, policija je pronašla njen ruksak.

Međutim, sadržaj ruksaka nije istražiteljima pružio željene informacije o njenom identitetu. Uz sprej za komarce i još neke sitnice koje bi svaki turist ponio sa sobom na izlet, u ruksaku je pronađen i novčanik, no bez dokumenata i bez novca. Riječ je o važnom detalju jer je neobično da u novčaniku nije bilo ničega.

Kriminalist Cvrtila: EU nema centralnu bazu otisaka, ovo bi moglo potrajati

Slučaj pronađene žene koja se ne sjeća svog identiteta komentirao je kriminalist Željko Cvrtila.

“Prva stvar, koja je i logična, a nameće se u ovoj situaciji, provjera je otiska prsta. Kako ovo sve traje već nekoliko dana, očito nije pronađen podudarni otisak u bazi hrvatske policije. Sada je na policiji da uspostavi vezu s državama govornog područja jezika kojim žena govori. Kako je to engleski, trebalo bi angažirati stručnjake da probaju suziti izbor tih zemalja, što znači pokušati vidjeti kojim specifičnim naglaskom govori”, kazao je pa dodao:

“Koliko ja znam, na razini Europske unije ne postoji centralna baza otisaka prstiju tako da bi ovo moglo potrajati još neko vrijeme. Prvo, dok se ne pronađe zemlja iz koje žena dolazi, dok policija ne uspostavi kontakt s policijom te države itd. Također, ovo traje već neko vrijeme jer u ovakvim slučajevima zaista ima dosta posla. Provjeravaju se okolnosti događaja, provjerava se je li amnezija odglumljena ili je stvarna, provjeravaju se obližnji hoteli, trgovine i slične stvari gdje bi se moglo nešto saznati. Je li bila bukirana u nekom hotelu, gdje je pronađena, u kakvom stanju itd”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar