Kosovska policija napadnuta granatama i kalašnjikovom: “Ovo je terorizam”

Regija 15. apr 202213:51 > 14:332 komentara
Podijeli:
Izvor: FB: Policija Kosova

U petak ujutro vatrenim oružjem napadnuta su dva vozila kosovske policije koja su prevozila policajce do graničnih prijelaza prema Srbiji, dok su danas, prema riječima kosovksih vlasti, napadnuti i policajci. Kosovski policijski čelnici okarakterizirali su te događaje kao terorističke napade.

Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je kako u napadima nitko nije ozlijeđen zahvaljujući oklopnim vozila i spremnosti policije, prenosi Radiotelevizija Kosova.

“Od 13. travnja imali smo četiri sinkronizirana napada na kosovsku policiju. To pokazuje da imamo posla s organiziranom grupom koja ima za cilj opstruiranje rada policije. U prvom napadu korišteno je preko 40 metalnih ježeva raspoređenih da ometaju policijske patrole, u drugom napadu policajci su napadnuti kamenjem. Treći napad dogodio se sinoć kada je na policiju ispaljeno 30 metaka, dok su danas policajci napadnuti granatama i oružjem AK-47” – rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare.

Kazao je da su se od 13. aprila do danas dogodila četiri sinhronizirana napada na pripadnike policije Kosova na mjestima koja su vrlo blizu jedna drugom. Za napad u petak Mehmeti je kazao da je ručna bomba bačena direktno s namjerom da povrijedi policajce, a ne samo da ih uplaši, ali da, zahvaljujući fleksibilnosti pripadnika policije i oklopnih vozila, niko nije povrijeđen.

U vozilu su bili policajci i Albanci i Srbi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar