Nenad Periš putuje u Beograd: Pronađeni mladić po odjeći odgovara Mateju

Regija 18. maj. 202212:03 > 12:11
Podijeli:
Izvor: Nova.rs

Mornari su jutros na desnoj obali Dunava prekoputa restorana Imeprium primijetili tijelo i pozvali riječnu policiju, a sumnja se da je riječ o nestalom Splićaninu Mateju Perišu (28). Nenad Periš, otac nestalog Splićanina putuje za Beograd te je prokomentarisao pronalazak tijela.

Nova.rs piše, pozivajući se na Telegraf, kako bi se tačno utvrdilo da li je riječ o Perišu, DNK pronađenog mladića uporedit će se sa DNK Nenada Periša, oca mladog Splićanina.

Nenad Periš je potvrdio da dolazi u Beograd na poređenje DNK-a.

“Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, poručio je Nenad Periš.

Pronađeno tijelo muškarca u Dunavu, sumnja se da je Matej Periš

Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku.

Navedeno je i to da je tijelo u poluraspadnutom stanju, da su na mjestu na kojem je izvučeno pronađeni tragovi krvi. Istaknuto je i to da je pronađeni muškarac na ruci imao sat, a navodno mu je u džepu bio i telefon.

Brojne medijske ekipe su na terenu, tijelo je odneseno, a policija više nije na mjestu događaja.

Na mjestu gdje je pronađeno tijelo nalazi se i zamjenik Višeg javnog tužilaštva.

Podsjetimo, tijelo je izvučeno jutros nešto poslije 9:00 sati ujutro.

Periš je nestao krajem decembra prošle godine. Kobne noći je bio u beogradskom klubu “Gotik” kojeg je u jednom trenutku napustio i udaljio se.

Nakon toga se pojavila videosnimka na kojoj se vidi da Periš trči ulicama, sve do restorana “Savanova”. Tu se stepenicama spustio do Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar