Neobična zaplijena u Srbiji: Pampers pelene pune zlata

Regija 09. avg 202213:13
Podijeli:
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Carinici Srbije su na prelazu Preševo spriječili pokušaj dvoje putnika da u "pampers" pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrijednost procijenjena na više od 2,2 miliona dinara, oko 19.000 eura.

Prekršaj je otkriven kada je izdvojen automobil “pasat” švajcarskih registarskih oznaka, kojim je iz pravca Sjeverne Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila ispred suvozačevog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje “pampers” pelena, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Neuobičajena težina pakovanja izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno gotovo pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef”, kao i lančića i prstenja.

Pošto vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je, osim zlata, trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na više od milion dinara, 8.500 eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar