Nova.rs: Književnik Vladimir Arsenijević branio Aidu Ćorović od nasilnika

Regija 09. nov 202122:03 > 22:05
Podijeli:
Izvor: Nova.rs

Književnik Vladimir Arsenijević bio je očevidac napada na aktivistkinju Aidu Ćorović, nakon što je bacila jaje na mural sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića.

„Čitava država Srbija se sa svojom moći stuštila na ženu u godinama, što je nenormalno, i ja sam samo pokušao da je odbranim od tih nasilnika“, objasnio je Arsenijević, javlja Nova.rs.

Čin Aide Ćorović vidi kao simboliku.

„Kada neko neko baci jaje na mural sa likom ratnog zločinca u pitanju je simboličan čin. Paradoksalno je da se tolike policijske snage okupe da štite neki ‘street art’, ako se to tako uopšte može nazvati, i da se na taj način ophode prema ljudima koji pokušavaju da ostave nekakvu poruku“, objašnjava.

Arsenijević dodaje da je „još tužnije da je to bio događaj bez događaja, izuzev medija i policije i gomile policajaca u civilu, kojima na čelu piše ‘policajac u civilu’. Tu zapravo nije bilo nikoga, izuzev mene, Aide i još neke djevojke“.

On konstatuje da je to poraz jednog drugog načina mišljenja u Srbiji, koji izražava sebe uglavnom na Twitteru.

„Kada treba nešto konkretno učiniti taj smisao za akciju izostaje. To je prikaz naše stvarnosti koji je mogao da se vidi na licu mjesta“, zaključuje Arsenijević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar