Pendarovski: Utvrditi odgovornost za tragediju u Bugarskoj

Regija 23. nov. 202109:49
Podijeli:
Izvor: N1

Povodom autobuske nesreće u Bugarskoj, u kojoj je poginulo desetine državljana Sjeverne Makedonije oglasio se predsjednik te zemlje Stevo Pendarovski koji je zatražio da se utvrde uzroci i odgovornost za tragediju.

Pendarovski je napisao na Twitteru kako očekuje da “nadležni organi izvrše potpunu istragu, da utvrde uzroke i odgovornost za tragediju kakva se ne pamti u našoj novijoj istoriji”.

“U danima žalosti koji slijede želim miran počinak dušama poginulih i brz oporavak povrijeđenim”, napisao je Pendarovski.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev uputio je saučešće porodicama poginulih sjevernomakedonskih državljana u autobuskoj nesreći koja se sinoć dogodila u Bugarskoj te potvrdio da se jutros uputio prema mjestu nesreće, u kojoj je poginulo 46 osoba.

Zaev je na Twitteru potvrdio da se uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravstva Venko Filipče i ministar vanjskih poslova Bujar Osmani.

“Čim dobijemo više informacija i čim saznamo kako možemo pomoći preživjelima, uslijediće odgovarajuće institucionalne aktivnosti i dodatne informacije za javnost”, napisao je Zaev.

Najmanje 46 ljudi poginulo je nakon što se autobus sa sjevernomakedonskim registracijskim oznakama zapalio na autoputu u zapadnoj Bugarskoj rano u utorak. Među poginulima je i 12 djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar