Petar Petković: Goloruki narod otjerao kosovske specijalce

Regija 13. okt. 202113:463 komentara
Podijeli:
Petar Petković
Izvor: Petar Petković (TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je rekao da su Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima i da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije "sukobljavaju sa golorukim narodom".

“Albanska policija iz južnog dijela, zajedno sa pripadnicima specijalnih jedinica do zuba naoružanih, operemljenih bojevom municjom, šok bombama, upali su na sjever Kosova, u Kosovsku Mitrovicu i Zvečan. Imamo desetine povrijeđenih naših ljudi, zbog ovakve situacije Vučić se uputio u Rašku gdje će imati sastanak sa Srbima sa Kosova, a obići će i neke druge lokacije. Sedmi put da pripadnici specijalnih jedinica upadaju na sjever i sukobljavaju se sa golorukim narodom, povod je navodno nakakvo krijumčarenje robe, a kada vidite da su cijela Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima, vidite da je riječ o namjeri psihopate Kurtija da proizvede sukobe širih razmjera“, rekao je Petković.

Petković je rekao da je Kurti ovakvim ponašanjem prevršio svaku mjeru, kao i da se teško ranjenom Srećku Sofronijeviću ljekari bore za život.

„To je donijelo divljaštvo Kurtija, desetine povrijeđenih Srba i izazivanje haosa. Kada je specijalna jedinica krenula ka tehničkoj školi, hrabri narod je uspio da obrani taj dio Kosovske Mitrovice i otjera ih. Okupljeni u Zvečanu uspjeli su pod rafalima koje su trpjeli da ih otjeraju iz centra Zvečana. Upadali su u apoteke, kao što su početkom godine kinjili naše ljekare. Sada se obračunavaju i sa lijekovima, da naši ljudi ne mogu ni da se liječe. Kada su se vratili u bazu Belvedere, šest vozila je opet krenulo na sjever i tu ih je naš narod spriječio i to kod mjesta Rudare, gdje je bio veliki okršaj, gdje su pripadnicni specijalne policije bojevom municijom išli na goloruk narod“, rekao je Petković.

Kako kaže, „sve ovo je maslo psihopate Kurtija“, koji, dodaje, želi da izazove krizu širih razmjera.

„Želi da se sveti Srbima, da pokuša da osvoji sjever, ali zahvaljujući našem hrabrom naordu i politici Vučića, uspjeli smo da spriječimo krizu većih razmjera. Nek se zapitaju šta će biti sljedeći potez ludaka Kurtija, jer nemam drugu riječ da upotrebim za čovjeka koji želi da konfiskuje lijekove i puca na narod. Šta će preduzeti međunarodna zajednica, čija je obaveza da po Rezoluciji 1244 brani srpski narod, svjedočimo da naš narod biva napadan, da se upada na sjever, prave probleme s energentima, pravosuđem, uvode nekakve neprihvatljive antidamping mjere, iz dana u dan generišu novu krizu, da probaju da stvore novu relanost“, dodaje.

Pala je prva kap krvi, kaže Petković i navodi da su upozoravali da to ne smije da se desi.

„KFOR da reaguje i zaštiti srpski narod, ako ne može ima ko će“, rekao je Petar Petković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar