Plenković: Hrvatski policajci poslani u Beograd da pomognu u potrazi za Matejem

Regija 10. jan 202213:122 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

U Beograd je upućena ekipa predstavnika hrvatske policije kako bi pomogla u potrazi za nestalim mladićem Matejem Perišem iz Splita, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Što se tiče nestalog Mateja Periša, ja sam zatražio od ministra unutrašnjih poslova, Davora Božinovića, da u Beograd uputi ekipu predstavnika hrvatske policije, oni su danas na putu za Beograd“, izjavio je Plenković u Splitu.

Kako je dodao, sve vrijeme se radi na dva kolosijeka, jedan su direktni razgovori policija, a drugi su političko-konzularne aktivnosti koje sprovodi ambasada Hrvatske u Beogradu.

“I zato želimo zahvaliti na dosadašnjim naporima policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dodatno naglasiti da želimo dati zajednički doprinos svim dosadašnjim aktivnostima u potrazi. Činimo sve što je odgovorno i ključno s aspekta interesa zaštite našeg državljanina koji je, eto, dečko iz Splita koji je otišao u Beograd i nažalost još uvijek nestao”, naveo je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na izjave srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Nema tu ništa. Ono što sam ja izgovorio, kao i uvijek, to negdje neko skrati, složi u nekakav naslov koji nema veze sa supstancom. Ono što je ključno i bitno je da porodica Mateja Periša i javnost dobije cijelu sliku, u ovom trenutku cjelinu slike još nemamo”, naglasio je on.

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu ušla je u 11. dan, a zasad nema informacija o tome šta se desilo u noći između 30. i 31. decembra, kada je posljednji put viđen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar