Plenković: Milanović je spreman izvrijeđati BiH kao zemlju i Bošnjake

Regija 01. jul 202218:07 > 18:17
Podijeli:
Izvor: N1

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je danas najnovije izjave predsjednika ove zemlje Zorana Milanovića i samim time njegov odnos prema Bosni i Hercegovini.

Milanović je ranije danas rekao da mu je žao što na svečanoj akademiji Hrvatske obrtničke komore (HOK) nije sreo premijera, ali da je malo nedostajalo da ne dođe, ali je ipak došao te da premijer vjerovatno zbog toga nije htio doći.

“Jedino što je pokazao da je spreman je zloupotrijebiti Hrvate u BiH. Na NATO summitu gdje se govorilo o Ukrajini on je govorio o BiH. Ja sam održao puno više govora o BiH”, govori premijer.

Plenković ističe da je Milanović u stanju izvrijeđati partnere, BiH kao zemlju i Bošnjake, ističe.

“Sve što je napravio. Dao je lažnu nadu našim ljudima tamo. Kada je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, otiđi u Madrid, reci to. Milanović ništa nije napravio. Imate nulu i štetu”, rekao je.

Kaže da niko nije talac ničega.

“On nema brige koliko će biti gorivo, koliko je nezaposlenih… To sve brine Vladu. Mi radimo ozbiljan posao, on šteti, to je razlika”, rekao je Plenković.

“Ako neko vrijeđa, nemamo mi tu šta puno komunicirati. Mi smo tu za hrvatske građane, za koga je on tu ne znam”, poručio je Plenković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar