Andrej Plenković: NDH jedno od najtragičnijih razdoblja

Regija 22. apr 202111:40 > 12:40
Andrej Plenković u Jasenovcu
Izvor: Andrej Plenković u Jasenovcu (N1)

Andrej Plenković, hrvatski premijer izjavio je u četvrtak, u povodu obilježavanja 76. obljetnice proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac, da je NDH jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti. Poručio je kako je hrvatska Vlada jasno protiv korištenja ustaških simbola.

Andrej Plenković je vijenac položio s potpredsjednicima hrvatske Vlade Tomom Medvedom, Davorom Božinovićem i Borisom Miloševićem te ministrima Gordanom Grlićem Radmanom, Ninom Obuljen Koržinek i Ivanom Malenicom. Pritom je istaknuo kako su došli odati počast svim žrtvama režima NDH. I strašnim zločinima koji su počinjeni u jasenovačkom logoru. Ali i u drugim logorima protiv Židova, Srba, Roma, Hrvata antifašista i demokrata.

“To je sigurno jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti. Važno je da nove, mlade današnje generacije osvijeste te činjenice. Da s njima budu upoznate. Da ovo bude dio našeg obrazovnog sustava. Da sve generacije nikad ne zaborave strašne zločine koji su se događali ovdje. I diljem Europe u sličnim logorima tijekom Drugog svjetskog rata. Te da postoji jasna i zajednička osuda tih zločina”, poručio je hrvatski premijer.

Dodao je će nastaviti dolaziti u Jasenovac s pijetetom i sviješću da ovakve zločine ne smijemo dozvoliti da se ikada ponove, javlja Hina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar