Raspisana tjeralica za Zoranom Mamićem

Regija 12. maj 202111:42 > 11:45
Podijeli:
Izvor: Screenshot

Hrvatska je policija izdala tjeralicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Njegovi podaci mogli bi uskoro osvanuti i na europskom uhidbenom nalogu. Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Na stranicama policije navode se podaci o kaznenom djelu.

Počinjena kaznena djela:

Zlouporaba položaja i ovlasti, Davanje mita, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Nalog za tjeralicu izdao: Županijski sud u Zagrebu.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]”, poziva policija.

Pobjegao u BiH

Podsjetimo, Zoran Mamić ranije je kazao da poput brata i on želi zatvorsku kaznu odslužiti u BiH gdje je pobjegao još uoči izricanja prve nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i pol godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci. Najviši sud je u istom predmetu na tri godine i dva mjeseca smanjio kaznu i Milanu Pernaru, dok je Damiru Vrbanoviću potvrđena kazna od tri godine zatvora.

Inače, Zdravko Mamić danas bi pred Kantonalnim tužiteljstvom u Livnu u BiH trebao biti ispitan o navodima koje je iznosio u medijima, kao i audiosnimkama koje je poslao USKOK-u u listopadu.

Mamića će navjerojatnije ispitati kantonalni tužitelj, a postupku će prisustvovati i zamjenica ravnatelja USKOK-a, koja će sve pratiti i nadzirati, kako procedura i nalaže kad se traži pravna pomoć druge države.

Naš reporter Semir Mustafić javio se iz Livna gdje je u tužiteljstvo stigao Zdravko Mamić. Stigao je s odvjetnicima Veljkom Miljevićem i Zdravkom Rajićem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar