Razorno nevrijeme pogodilo sjever Hrvatske, vlada najavljuje pomoć (VIDEO)

Regija 03. jun 202207:30 > 08:00
Izvor: Marko Milić / Twitter

Nevrijeme praćeno snažnim gradom, koje je u četvrtak navečer pogodilo Hrvatsko zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela, uzrokovao je veliku štetu na usjevima i vinogradima.

Vlada Hrvatske će žurno pomoći Krapinsko-zagorskoj županiji u saniranju štete prouzročene tučom, objavio je u četvrtak kasno navečer na Twitteru glasnogovornik Vlade Marko Milić nakon što je nevrijeme praćeno snažnim gradom pogodilo Hrvatsko zagorje.

“Zbog katastrofe koja je pogodila Krapinsko-zagorsku županiju premijer Andrej Plenković razgovarao je sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i čelnicima pogođenih područja”, navodi Milić.

Nevrijeme je pogodilo područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela, te uzrokovalo veliku štetu na usjevima i vinogradima.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna”

Gradonačelnik Klanjca, Zlatko Brlek, izjavio je za Hinu kako je nepogoda koja je zadesila njegov grad ‘jednostavno užasno’ i da je punih pet minuta padala tuča veličine oraha do lješnjaka.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i jednostavno nemam riječi kojima bi ovo opisao. Sada je već mrak, a prave razmjere štete vidjet ćemo sutra ujutro”, rekao je Brlek.

“Ovo u životu nisam doživio”

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakvu tuču ne pamti.

“Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas”, kazao je načelnik Šplajt.

“Čekamo ralicu da razgrne, na cesti je kolaps, automobili stoje. Mislim da poljoprivreda, vinogradi, ratarstvo, da to možemo zaboraviti i da je tuča uspjela sve uništiti”, dodao je.

Naveo je da se trenutno radi na zaštiti javnih objekata kako voda ne bi prodrla u njih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar