“Branislav Lečić se ne osjeća dobro, do daljeg se neće obraćati javnosti”

Regija 08. apr. 202118:37 > 18:421 komentar
Podijeli:
Izvor: Branislav Lečić (N1)

Glumac Branislav Lečić nije se oglašavao povodom optužbi psihološkinje i jedne od najvećih mladih glumačkih zvijezda bivše Jugoslavije Merime Isaković da ju je silovao prije 43 godine. Njegov PR tim saopštio je da se glumac, zbog današnjih navoda u medijima, "ne osjeća zdravstveno najbolje".

Kako su naveli, iz tog razloga, do daljeg, Lečić se neće obraćati javnosti, niti će komentarisati bilo kakve optužbe dok se ne završi postupak.

„Molimo vas još jednom da ga ne uznemiravate jer se zaista ne osjeća dobro“, naveo je PR tim Branislava Lečića.

Ispovijest Merime Isaković

Isaković je za „Nedeljnik“ ispričala da ju je Lečić silovao 1978. godine, kada je imala 18 godina.

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj vrištati. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspije umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše“, napisala je Merima Isaković te dodala:

„Opraštam ti, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći šta se desilo. Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja“.

Lečić odbacio optužbe Štajnfeld

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld je optužila Branislava Lečića da ju je silovao u maju 2012. godine. Glumac je porekao i odbacio te tvrdnje kao „najgnusniju laž“.

Lečić je krajem marta dao iskaz u policiji i objavio da je prošao poligrafsko ispitivanje. Potom je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saopšteno da se nastavlja „prikupljanje dokaza kako bi se donijela odluka o daljem toku postupka“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar