Skandalozna izjava voditeljice TVCG, “u programu opravdala nasilje nad ženama”

Regija 25. jan. 202214:33
Podijeli:
Izvor: RTCG

Novinarka Javnog RTV servisa Crne Gore izazvala je lavinu oštrih reakcija nakon što je u jutarnjem programu "konstatovala da postoji i druga strana (u nasilju nad ženama, op.a.) kada se žena ponaša kako ne treba i izaziva muškarca".

“Postoji u druga stranka kada žena kako se ponaša i radi, izaziva u muškarcu da se ponaša kako ne treba. Ne mora uvijek da bude tako kako ste naveli primjer. Postoji i druga strana”, kazala je voditeljica TVCG.

Gošća Biljana Zeković, koordinatorica organizacije SOS, je pokušala prekinuti kazavši kako “postoji samo jedna strana”, ali je voditeljica nastavila: “Žena, kada je trenutak da nešto izbjegne ili ne kaže da ne bi isprovocirala suprotnu stranu, treba da prekine. Ali, ima žena koje ne prekidaju. To sam samo htjela”.

Javnost u Crnoj Gori je u totalnoj nevjerici nakon ovih izjava na Javnom servisu. Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je kako je ovo skandalozna konstatacija novinarke.

“Žena nikada ne izaziva. Za nasilje nema opravdanja i to je jedini ispravni odgovor. Žene, pričajte najglasnije što možete, vaš glas treba i mora da se čuje. U ovome smo sve zajedno”, napisala je na Twitteru.

Reagovala je i predsjednica Savjeta mladih DPS-a Mia Zeković.

“Žena ima svoj izbor, a to nikad ne može biti nasilje. Sramota za Javni servis i za čitavu državu. Mizogine izjave ove “voditeljke” narušavaju savremeni sklad i vraćaju nas vjekovima unazad. Ali nećemo se dati, jer borba za ljudska prava nikada neće stati”, napisala je.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić komentirao u jednom od tvitova zamolivši javnost da pošalju prijavu kako bi mogli pokrenuti proceduru.

“Ovo je šokantno”, naveo je.

Izvor : CDM

Pogledajte i druge reakcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar