Srbija od ponoći ukida sve mjere za ulazak stranih državljana

Regija 02. maj 202213:25 > 13:25
Podijeli:
Izvor: Shutterstock

Od utorka, 3. maja 2022. godine prestaju da važe sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću kovid-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze u Republiku Srbiju.

„Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donijeta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obavještavati javnost“, navodi se.

Bitno je napomenuti, dodaje se, da ova odluka „ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju“.

“Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno. Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa kovid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno”, navodi se u saopštenju Vlade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar