Srbija uvodi mjere za vikend: Ugostitelji, igraonice i teretane rade do 14 sati

Regija 26. feb. 202115:43
Podijeli:
Izvor: N1

Ministrica i epidemiolog iz Srbije Darija Kisić Tepavčević rekla je da će svi ugostiteljski objekti tokom vikenda, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne, radit će od 6 do 14h, a nakon toga je moguća dostava. "Nije moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima nakon 14h". Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima kako samostalnih, tako i onih u okviru hotela - služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom, u baštama, a šalter usluga u objektima na ski stazama je takođe moguća samo do 14 časova, istakla je.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva – dostavu hrane i pića, mogu vršiti  24 časova dnevno, dodala je.

Hoteli mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima, navela je ministrica.

„A od 14 do 22 časa ova usluga je dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smještaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smještaju“, rekla je i pojasnila da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima poslije 14 sati tokom vikenda.

Tržni centri, kladionice, dječije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće od 6 do 14 sati.

Sportski objekti koji imaju ranije zakazane aktivnosti biće dostupni i za te namijene nakon 14 časova, dodala je.

Komentari

Vaš komentar