“Igor Rus” u Španiji osuđen na doživotni zatvor zbog tri ubistva

Regija 29. apr. 202116:40
Podijeli:
Norbert Feher
Izvor: Norbert Feher (Antonio García /POOL/AFP)

Srbijanski državljanin Norbert Feher, poznatiji kao "Igor Rus", već osuđen u Španiji i Italiji, u četvrtak je osuđen na doživotni zatvor za tri ubistva počinjena 2017. godine u Španiji, saopštio je sud.

Opisan u španskim medijima kao bivše vojno lice, Feher je osuđen za ubistvo jednog poljoprivrednika i dvojice pripadnika Civilne garde u decembru 2017. godine. U Teruelu na sjeveroistoku Španije.

Lokalni sud je naveo da će Norbert Feher imati mogućnost smanjenja kazne tek poslije 30 godina boravka iza rešetaka. Pored zatvora, morat će da plati više od tri miliona eura odštete porodicama žrtava.

Norbert Feher ocijenjen kao izuzetno opasan

Optuženi, ocijenjen kao izuzetno opasan, na suđenju je bio u zaključanom boksu. Tako je prisustvovao i prethodnom suđenju u januaru 2020.

Tada mu se sudilo za napad na čuvare zatvora tokom njegovog transfera u drugi zatvor. Napao je četvoricu čuvara oštrim komadom podne pločice. Norbert Feher je 2020. osuđen na 21 godinu zatvora za dva pokušaja ubistva 2017. godine.

Nekoliko meseci prije toga, u Italiji je pokrenuta potraga za njim jer je optužen za ubistvo barmena i policijskog dobrovoljca na sjeveroistoku zemlje. U tom predmetu osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor.

Koristeći više od 20 različitih identiteta, Feher se u Italiji i Španiji predstavljao kao pripadnik srpske paravojne formacije. Bivši ruski špijun primoran na izgnanstvo ili kao bivši žigolo, prenio je list Pais.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar