Stručnjak: Jedan od mogućih uzroka nesreće u Hrvatskoj je mikrosan

Regija 07. avg 202221:39
Podijeli:
Izvor: Reuters

Nakon završetka policijskog očevida - daljnju istragu uzroka nesreće preuzelo je Državno odvjetništvo. Doc. dr. sc. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti komentirao je jučerašnju prometnu nesreću poljskog autubusa za koju kaže da je ta tragedija dokaz da sustavi sigurnosti nemaju cijenu.

Dvadeset i osam ozlijeđenih Poljaka liječi se u bolnicama u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu nakon jučerašnje teške prometne nesreće na autocesti A4, u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Objavljeni prvi rezultati očevida stravične nesreće u Hrvatskoj

Rajko Horvat je rekao kako prema informacijama koje su se mogle pročitati u medijima, vidljivo je kako nije bilo reakcije vozača da pokuša izbjeći takvu nesreću.

“Jedan od mogućih uzroka je mikrosan, ako je tehnički bio ispravan autobus. Mikrosan traje od jedne do trideset sekundi, 36 metara u sekundi prođe takvo vozilo i naravno da je to bio uzrok slijetanja”, rekao je za HRT.

Drugi uzrok može biti zdravstveno stanje, no Horvat je istaknuo kako treba prepustiti stručnjacima koji obavljaju obdukciju je li vozač imao neko drugo zdravstveno stanje koje je dovelo do toga da nije bilo reakcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar