Sve misterije koje su pratile slučaj nestanka Mateja Periša

Regija 20. maj. 202208:14
Podijeli:
Izvor: nova.rs

Tijelo Mateja Periša, 28-godišnjeg Splićanina koji je nestao krajem decembra u Beogradu, izvučeno je u srijedu iz Dunava i prema prvim rezultatima obdukcije, riječ je o nenasilnoj smrti. Slučaj nestanka mladića pomno je pratila javnost u regionu, a obilježen je brojnim misterijima, od kojih na pojedine ni danas nema odgovora.

Možda najveća misterija u cijelom slučaju, i dan danas, jeste razlog zbog kojeg je Matej kobne večeri, u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, napustio klub “Gotik“ u Beton hali u Beogradu.

U klubu se nestali Splićanin provodio sa društvom sve dok nešto poslije ponoći naprasno nije izašao iz lokala, zatim krenuo da trči ulicama, sve do kafića “Savanova“, gdje su ga snimile kamere kako se spušta do Save.

Matejevi prijatelji su saslušani u policiji, međutim, njihovi iskazi nisu doprinijeli da se ustanovi zbog čega je mladić iz Splita napustio klub, nakon čega mu se izgubio trag.

Ujedno, druga misterija su i dan danas Matejevi prijatelji, koji se od noći nestanka nisu oglašavali za medije.

Ni srpska ni hrvatska javnost do danas nisu dočekale da se bilo ko od Matejevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u “Gotiku”, oglasi javno, osim što su snimili videozapis ispred kluba i objavili ga na YouTube.

DNK analiza potvrdila: Tijelo nađeno u Dunavu pripada Mateju Perišu

Za nekoliko mjeseci potrage, nijedan od njih nije dao izjavu za medije, kojom bi objasnio šta se dešavalo kobne noći u “Gotiku”.

Također, i telefon Mateja Periša u jednom trenutku bio je prava enigma. Naime, Matej je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, u Beton hali, a posljednji put, signal mobilnog telefona lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Prema informacijama iz medija, bazne stanice locirale su signal mobilnog telefona prvo kod “Savanove“, a tek kasnije i kod Velikog ratnog ostrva.

Interesantno je da je signal lociran dva i po sata nakon što je Matej posljednji put viđen, i to kako se spušta stepenicama do Save.

Misteriozna Splićanka

Maja Sopta, 31-godišnja Splićanka, posljednja je osoba koju je Periš kobne noći kontaktirao. Nakon što je ta vijest objavljena u medijima, gotovo svi su se pitali o kome se radi, kao i da li ona ima veze sa nestankom mladog Splićanina.

Beograđani se sutra opraštaju od Mateja Periša: Tijelo će biti izloženo u crkvi

Sopta je u emisiji za TV Prvu iznijela je niz detalja o njenom posljednjem kontaktu sa Perišem, kao i da je imala propušten poziv od njega u 22:29 sati.

“30. decembra mene prijateljica Teodora zove da idemo u restoran, taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon, koji je bio na zadnjem sjedištu auta. Međutim ja se tada parkiram, još ću slupati auto, snijeg, led, nisam navikla na takve uslove ja koja sam sa mediteranskog područja, rekla sam da ću vidjeti kada uđemo u restoran“, ispričala je ranije Maja Sopta.

Ona je prilikom gostovanja istakla da je prošla poligraf u policiji, ispričala sve što zna, ali je opet, njeno pojavljivanje u javnosti otvorilo brojna pitanja zbog niza kontradiktornih izjava.

Ulazak u rijeku

Možda najveća enigma cijelog slučaja jeste posljednji snimak na kojem je Matej. Riječ je o snimku na kome se vidi kako Periš dolazi do restorana “Savanova” i stepenicama silazi niz ponton do Save. Ovo je ujedno posljednji snimak na kome se vidi Matej živ.

Njega više nije snimila nijedna kamera u okruženju, te se pretpostavlja da je Matej ušao u rijeku.

Zbog čega bi mladić ušao u rijeku i to krajem decembra, obučen, nije jasno.

Odgovora na ovo pitanje ni dan danas nema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar