Tužilaštvo sumnja: Hrkalović sabotirala istragu ubistva na šinama

Regija 17. okt. 202120:15
Podijeli:
Izvor: Nova.rs

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Srbije DIjana Hrkalović uhapšena je u petak zbog sumnje da je trgovala uticajem, odnosno da je uticala na svog kolegu Dejana Milenkovića u slučaju ubistva na šinama, odnosno likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića. Prema saznanjima Nova.rs, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je došlo do izvjesnih saznanja da je Hrkalovićeva sabotirala istragu u pomenutom slučaju, a za koji je oslobođen vođa navijača Veljko Belivuk.

Protiv Hrkalovićeve je podnijeta krivična prijava za trgovinu uticajem tokom istrage u slučaju ubistva koje se desilo u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao „ubistvo na šinama“, a ona se tereti da je naložila Milenkoviću da se izvjesne analize telefona kasnije dostave tužilaštvu.

Tu informaciju je potvrdio  advokat Hrkalovićeve, ali nije mogao da kaže o kojim se analizama radi, prenosi Nova.rs

„Moja branjenica se tereti da je uticala na svog kolegu, Dejana Milenkovića, da određene izveštaje ne dostavi tužilaštvu na vreme, odnosno da ih kasnije dostavi. To je sve što mogu da kažem“, kaže za Nova.rs advokat privedene Nenad Tasić.

Inače, kako saznaje Nova.rs, tužilaštvo sumnjiči Hrkalovićevu da je na neki način sabotirala istragu slučaja Veljka Belivuka. Zasad nije poznato na koji način je to radila, a pomenuti slučaj već godinama je pod budnim okom javnosti.

Naime, zbog slučaja je svojevremeno priveden vođa navijača Veljko Belivuk, koji je najprije bio označen kao neposredni izvršilac, a potom osumnjičen za pomaganje. Ipak, na kraju je zbog nedostatka dokaza oslobođen.

Misteriozni nestanak DNK traga

Za oslobađajuću presudu Belivuku najzaslužniji je bio DNK trag, koji je najprije pripadao uhapšenom vođi navijača, a potom nepoznatoj osobi.

Sporan je bio nalaz sudske vještakinje Milice Keckarević Marković koja je radila na najvažnijim dokazima protiv Belivuka – tragovima njegovog DNK. Ona je ispričala da je na čahurama sa lica mjesta pronađen trag nepoznate muške osobe, a da je Belivukov trag bio na bravi gepeka automobila korištenog prilikom ubistva.

Na ovom tragu, međutim, postojao je i DNK druge osobe zbog čega su advokati tvrdili da je dokaz zbog toga nedovoljno čvrst.

Komentari

Vaš komentar