U Beogradu zabilježen virus Zapadnog Nila, vlasti poslale upozorenje građanima

Regija 05. jul 202113:29
Izvor: Shutterstock

Javno komunalno poduzeće „Gradska čistoća“ iz Beograda priopćilo je da je tijekom analize komaraca s teritorija grada Beograda detektiran virus Zapadnog Nila, prenio je portal Beoinfo.

„Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažiranja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apeliram na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave liječniku uslijed pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predjelu grudnog koša“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Kako se navodi, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće“ nastavit će vršiti monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorij nastaviti s analizama izoliranih uzoraka. Mole građane da budu odgovorni te da se koriste zaštitnim mrežicama i repelentima, a po mogućnosti ne izlaze između 19 i 24 sata.

„Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 sati mogu prijaviti lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: [email protected]„, prenio je Beoinfo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar