U prizemljenom avionu u Splitu nije pronađena bomba, prtljaga se vraća putnicima

Regija 25. jun. 202118:47
Podijeli:
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Putnički avion koji je letio na relaciji Prag - Split prizemljen je danas u splitskoj zračnoj luci zbog dojave o ugrozi. Međutim, nakon svih pregleda i izvida utvrđeno je da ugroze nema pa su putnici pušteni, a avion je predan kapetanu.

“Obavljeni su potrebni protueksplozijski pregledi zrakoplova te rendgenski pregledi prtljage – nije potvrđena dojava o ugrozi – zrakoplov je predan kapetanu. Slijedi povratak prtljage putnicima”, objavila je policija kasno poslijepodne.

Nešto ranije javili su da su putnici pregledani, no da još traje pregled stvari.

“Obavljen je pregled svih putnika i članova posade, te se svi nalaze u prostorijama Zračne luke Split. Dojava o ugrozi do ovog trenutna nije potvrđena. Pregledi i rad nadležnih službi se nastavljaju”, priopćeno je.

Podsjetimo, avion koji je iz Praga letio za Split prizemljen je u Splitu uz obavijest pilota o stanju nužde, potvrdila je za N1 Hrvatska kontrola zračne polovide.

Iz MUP-a su za ranije N1 potvrdili da je u pitanju dojava o ugrozi.

“Možemo potvrditi da je zrakoplov na relaciji Prag – Split sletio u zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju smo zaprimili. Zrakoplov je izdvojen, svi putnici su napustili zrakoplov te je postupanje svih službi na terenu u tijeku. Zračna luka nije zatvorena za promet”, rekli su iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar