Velika tučnjava Torcide i policije: Potuklo se stotine ljudi, pucano na dvoje

Regija 22. maj. 202207:13 > 08:15
Podijeli:
Izvor: Dalmatinski portal

U subotu kasno navečer je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca. Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba.

Autocesta je zbog tučnjave bila u potpunosti zatvorena između Zagreba i Karlovca.

Šta se tačno događalo?

Kako je izvijestila policija, tokom organizirane preprate oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je sinoć zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. Napominju i da su svi povrijeđeni izvan životne opasnosti.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar