Vlada Crne Gore pravo svojine na Cetinjski manastir prepisala na državu

Regija 14. sep. 202111:46
Podijeli:
Izvor: Shutterstock

Vlada Crne Gore odlučila je da, bez održavanja sjednice, Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umjesto prijestolnice Cetinja kao nosioca prava svojine, navodi se u Vladinoj odluci.

Vlada je odluku donijela u ponedjeljak, a Skupština opštine Cetinje treba danas da se izjasni o inicijativi građana za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Cetinjski manastir je formalno pravno u vlasništvu opštine Cetinje, dok Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve tvrdi da pripada njoj.

Vlada je naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja obavi zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u listu nepokretnosti i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa u katastarskom operatu.

„Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja ispravi upisanog nosioca prava svojine, tako što će umjesto Prijestolnice Cetinje kao nosioca prava svojine vratiti upis na Državu Crnu Goru, shodno rješenju Uprave za nekretnine Podgorica – Područna jedinica Cetinje od 24. novembra 2005, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korištenja“, ističi se u odluci Vlade Crne Gore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar