Vučić: Ako počne pogrom na Kosovu, NATO-u dajemo 24 sata da reaguje

Regija 27. sep. 202115:45 > 16:43
Podijeli:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije ušla na teritoriju Kosova zato što od Kumanovskog sporazuma i svim potonjim sporazumima nema pravo da to učini i poručio da Srbija sa trupama neće ući na Kosovo jer želi da se sve riješi mirnim putem.

On je rekao da je to poručio i generalnom sekretaru NATO-u Jensu Stoltenbergu, kao i da mu je rekao da Srbija neće dozvoliti pogrom nad Srbima.

Vezane vijesti

Vučić je rekao kako misli da su ga u NATO razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

„Čekat ćemo vas 24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se poslije toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. ili 2004. godine“, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit TV Pink.

Vučić je kazao i da ga je „pogodila“ naslovna strana sutrašnjeg izdanja lista Danas, koja ga „optužuje za zveckanje oružjem“, kao i da je postojao plan da se zatvore prijelazi između Kosova i dijelova centralne Srbije u kojoj žive etnički Albanci.

„Da zatvorimo Končulj, da puštamo samo Srbe na Ropotovo, i da nema dodira između Albanaca sa KiM i onih iz Bujanovca i Preševa. Mi smo mogli (to da učinimo), ta ideja postoji, ja sam protiv te ideje“, naveo je Vučić.

On je dodao da „različiti centri moći u zemlji i i inostranstvu“ žele lošije rezultate Srbiji, a na navode da „zvecka oružjem“ zbog nadletanja vojnih letjelica u blizini prijelaza sa Kosovom Jarinjem i Brnjakom rekao je da se u današnjim razgovorima sa predstavnicima EU i NATO „ljutio na sve svoje sagovornike“.

„Mi sada imamo 14 MiG-29 (koji mogu da lete). Oni su mislili da se ja šalim. Jel’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija poakzala da neće dozvoli (da je ponižavaju)“, kazao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar