Vučić ambasadoru Kvinte – „jesi li normalan bre?!“

Regija 27. sep. 202120:0817 komentara
Podijeli:

U Beogradu je održan još jedan sastanak ambasadora zemalja Kvinte sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ni ovog puta ne zna se da li je neka ponuda na stolu i kakav bi mogao da bude dogovor da bi se situacija na prijelazima sa Kosovom smirila.

Poslije sastanka sa ambasadorima, a o sve napetijoj situaciji na kosovskim prijelazima, Vučić je proslijedio građanima jednu rečenicu saopštenja.

„Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo da dozvolimo poniženje ni Srbije, niti njenih građana“, naveo je.

Osam dana Srbi sa Kosova slušaju šta predsjednik Srbije neće. Ni ovog puta kao ni prošle sedmice nije poznato šta je to zbog čega bi Srbija bila ponižena. Ono što je Vučić otkrio sinoć jeste kako razgovara sa pojedinim ambasadorima.

„Hoćeš ti da mi odlučuješ gdje će da se kreću na teritoriji centralne Srbije naše jedinice, jesi li ti normalan bre čovječe?! Jesi li ti normalan bre, da li si normalan?! Možete da zamislite u kakvom sam emocionalnom stanju bio kad sam to govorio ambasadoru jedne od najmoćnijih zemalja svijeta“, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

„Narode moj, otkriću vam jednu istinu, nikada predsjednik Srbije nije vikao na ambasadore. Jeste ih vrijeđao na televiziji, pred vama, onako odokativno i đuture, da ne znate na koga zaista misli, ali uživo nije nikada“, napisao je Milan Antonijević na Tviteru.

„Narode moj, otkriću vam dvije istine. Nikada Antonijević nije bio u državnoj delegaciji i nikada nije sjedio na sastancima sa predsjednikom i ambasadorima. Ja jesam. Predsjednik jeste, inače, veoma uljudan i pristojan ali, kada je trebalo, nije se libio da povišenm tonom odgovori“, odgovorila mu je savjetnica srbijanskog predsjednika Suzana Vasiljević.

I to je sve što znamo o razgovorima sa ambasadorima. Međutim, iz Brisela štiže informacija više

„U izjavi visokog predstavnika EU, koja je izdata jučer, jasno je rečeno da oba šefa pregovarača dolaze u Brisel u narednim danima i da je to prvi pozitivan korak. Nadamo se da će se sastanak održati, kada budemo imali više detalja obavijestićemo vas“, izjavio je portparol Unije Peter Stano.

Srbi sa sjevera Kosova objašnjavaju da se niko ne bavi problemom koji je veći od probnih tablica i poručuju da im nedostaju informacije šta dalje.

„Tu govorimo o 9.000 automobila, autobusa i kamiona koji imaju KM tablice ili srpske tablice gradova na Kosovu i Metohiji, koji ne dobijaju probe i za sada znamo da je plan Kosovske vlade da ih konfiskuje tablice i bukvalno ne znam šta dalje uradi. Ja bih voljela da se to tiče mnogih i ne samo taj već svi kompleksni problemi kosovskih Srba razumiju, ali ja mislim da srpska politika nije kadra da se mnogo bavi time i zbog toga predsjedniku Vučiću uspjeva da monopolizuje tu temu, pa ni njegovi bliski saradnici ne mogu da objasne šta se dešava na Kosovu jer ih ne interesuje“, smatra Milica Andrić Rakić iz „Nove društvene inicijative“.

I naredne noći Srbi će biti na barikadama, ne znajući šta će srbijanski političari učiniti da im život bude lakši.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar