Vučić: Gluposti da je Srbija pred građanskim ratom

Regija 01. dec. 202122:301 komentar
Podijeli:
Aleksandar Vučić
Izvor: Aleksandar Vučić (Anadolija)

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom najava novih protesta u vezi sa otvaranjem rudnika Rio Tinto da su gluposti i pusti snovi neodgovornih ljudi da je Srbija pred građanskim ratom, i da popustljivost vlasti pred demonstrantima ne govori o slabosti vlasti, već o želji da gradi demokratiju, bolju i snažniju, uprkos svim problemima koji su bili u prošlosti.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će se u slučaju novih blokada puteva koji su najavljeni za subotu, 4. decembar, vlast ponašati apsolutno odgovorno, da će pustiti demonstrante da rade sve što žele dok ne ugrožavaju živote i imovinu drugih i institucije, i da ga interesuje da demonstranti kažu koliko to “terorisanje građana” može da traje.

Ocjenjujući reakciju srbijanske policije protekle subote, Vučić je rekao da je policija reagovala “kao nigdje u Evropi, bez vodenih topova, bez prebijanja onih koji su brutalno kršili zakon, maltretirali ljude, čak i bez prebijanja onih koji su ugrozili živote drugih”.

Dodao je, misleći na demonstrante, da se danas “pojavio snimak gdje njihovi heroji iz traktora vade čekiće, a Boga mi i sekire” i naglasio da se ispostavilo da je “tobože goloruki narod bio naoružani narod i da je krenuo upravo na goloruki narod koji nije prekršio zakon ni na koji način”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar