Vučić: Kakve avione imaju Priština i Podgorica, bolje da smo kupili autan sprej

Regija 13. apr. 202212:32
Podijeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija da šire "ogoljenu mržnju prema Srbima i Srbiji" i da imaju najizrazitiju ulogu u kampanji laži protiv zvaničnog Beograda.

U obraćanju preko portala dnevnog lista Informer, Vučić je rekao da se kampanja „žigosanja Srbije“ iz pojedinih centara moći i dijela regiona sprovodi intenzivno u poslednjih šest mjeseci.

„Ne od juče, najizrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. Razumije se da se uvijek služe ogoljenim lažima da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih ugrožava“, rekao je Vučić.

On je rekao da su njih dvojica sada iskoristili “legitimnu, potpuno regularnu i transparentnu” kupovinu defanzivnog kineskog sistema PVO FK-3 da kažu cijelom svijetu da je Srbija kineski i ruski prijatelj i da nekoga ugrožava, iako se nalazi u NATO okruženju.

“Kako ih to ugrožavamo defanzivnim oružjem, nisu u stanju da kažu. Jer to je sistem koji služi za odbranu od krstarećih raketa i aviona koji bi narušili vazdušni prostor Srbije. Kako to ugrožavamo Prištinu i Podgoricu? Kakve vazdušne snage posjeduju, bolje bi nam bilo da smo kupili autan sprej”, rekao je on.

Vučić je kritikovao tvrdnje Kurtija da je Srbija kupila to oružje jer je u panici da ostane sama.

“Srbija je, kao vojno neutralna zemlja, sama u cijelom širem regionu. U cirkusu ste vidjeli lavove, slonove, tigrove, ali nikada niste vuka samotnjaka. Uvijek bih prije bio vuk samotnjak nego bestidna i nemoralna hijena, pa ma koliko da ima hijena. Bez obzira da li ih ima tri, pet, šest ili 19… Hijeni makar morate da odate priznanje na krvoločnosti, ako ni na čemu drugom. Još je gore biti muha zunzara koja se vrti oko hijene i čeka da im donese plijen, kao što su Kurti i Đukanović”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da Kurti i Đukanović imaju mnogo većih problema, poput kriminala, korupcije i ekonomije.

“Moja molba za vas je da ostavite Srbiju na miru. Srbija će naći svoj put. Ponosni smo na činjenicu da želimo da sačuvamo svoju zemlju, a ne da nam NATO to čini u naše ime. U tome se razlikujemo i ne stidimo se toga”, rekao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar