Vučić: Neću da se izvinjavam onima koji su ubili desetine i stotine hiljada Srba

Regija 04. avg 202122:00 > 22:09
Izvor: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

U Srbiji se obilježava obljetnica progona 250 hiljada Srba iz Hrvatske. Večeras je održan parastos i polaženi vijenci i cvijeće na spomenik poginulima u Beogradu.

Središnja manifestacija održana u zemunskom naselju Busije, u kojem uglavnom žive izbjeglice iz Hrvatske i BiH. Skupu su nazočili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pravda za Srbe

„I jesu Srbi iz Hrvatske bar iz njihovog ugla makar praktično nestali. Republika Hrvatska ovaj dan naziva i proslavlja kao dan pobede. Pobede nad kim? Dobrim i skromnim ljudima i čestitim domaćinima“, rekao je Vučić.

Podsjećamo sebe na to „ko smo šta smo, odakle smo i kuda idemo“, izjavio je on.

On je rekao da su u sjećanja ljudi utisnute nepregledne kolone traktora koje voze dječaci jedva izbjegli i „majke koje privijaju svoje srpske bebe na grudi u strahu da horde progonitelja negdje ne iskrsnu“.

„Na sve to svet i međunarodna pravda rekli su svoje. Haški tribunal Markača i Gotovinu proglasio krivim za udruženi zločinački poduhvat, ali ih je žalbeno veće oslobodilo svih optužbi. Toliko o pravu i pravdi za nas Srbe“, poručio je Vučić.

Nova generacija

On je rekao da Srbija nikada neće dobiti priznanje svijeta za svoje žrtve, da nikada niko neće „zakukati“ za srpskom djecom i da nikada neće reći da je nad Srbima u Jasenovcu počinjen genocid i da to ne treba očekivati od bilo koga.

„Postoji jedna istina uvek za njih, Srbi štrče, Srbi su neposlušni, nepokolebljivi, takvi nam nisu potrebni. Ti koji štrče ne treba da opstanu. I nikada nemojte da računate da ćemo dobiti izvinjenje ili priznanje zločina“, rekao je Vučić.

On je rekao da je u Srbiji stasala nova generacija koja uzdignuto drži glavu, priznaje srpske zločine, ali neće da se izvinjava za zločine nad svojim narodom, a da on kao predsjednik neće da se izvinjava onima koji su ubijali Srbe, da neće da gazi po žrtvama, ali da želi da razgovara sa svima.

Istakao je i da Srbija mora da čuva mir i da će pružati ruku prijateljstva i Hrvatskoj i svima koji znaju da je zajednička budućnost na ovim prostorima neophodna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPa

Komentari

Vaš komentar