Vučić o zahtjevu EP za priznanje Kosova: Lepo, pristojno i učtivo – nećemo!

Regija 06. jul 202216:395 komentara
Podijeli:
Izvor: Aleksandar Vučić (REUTERS/Zorana Jevtic)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće potpisati sporazum o međusobnom priznanju sa Kosovom, navodeći da je spreman za dijalog sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mada "ne vidi baš neki smisao".

“Lepo, pristojno i učtivo – nećemo. Može li nešto pristojnije od toga. Ne pada nam na pamet, nećemo da razmatramo”, rekao je Vučić na Goliji, na pitanje novinara kako će Srbija odgovoriti na zahtjeve Evropskog parlamenta da uvede sankcije Rusiji i postigne sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom “zasnovan na međusobnom priznanju”.

Kako je naveo, “iscrpeo je rezervoar pristojih odgovora na sve to”.

Komesar u EP: Želimo da Srbija pruži dodatne dokaze o privrženosti EU

Vučić je konstatovao da EP, u danas usvojenoj rezoluciji, prvi put iznosi zahtjev o međusobnom priznanju, mada je to, kako je dodao, njemački kancelar Olaf Šolc rekao “živo”, misleći na njegovu nedavnu posjetu Prištini i Beogradu.

Na pitanje da li će pristati da ide na dijalog sa Kurtijem, odgovorio je potvrdno ali i dodao: “Hoću. Ne vidim baš neki smisao, a niko me nije ni zvao”.

Vučić je danas obišao opštinu Ivanjica i tom prilikom, između ostalog, prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na Goliji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar