Vučić: Priboj naš ispit da li smo ljudi, neće biti milosti za narušavanje mira

Regija 12. jan. 202211:48
Podijeli:
Izvor: Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Svi koji su odgovorni za bilo kakvo pravljenje problema biće sankcionisani, moramo svoju decu da učimo da moramo živeti zajedno, izjavio je u Priboju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da država neće imati milosti za one koji hoće da naruše mir.

„Ja sam Srbin, predsednik Srbije i naravno da volim Srbe, ali ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka, i neće biti bez Bošnjaka jer imaju ista prava kao Srbi“, poručio je Vučić.

Naglasio je da „oni moraju da žive zajedno“.

“Reći će Bošnjaci to je prazna priča i bajka, ali nije, to je stvaran život, i Bošnjak iz Starog Priboja i Sjeverina kao i Srbin iz Pribojske banje i sela prema Rudom – jednako je ovo njegova zemlja kao što je moja i svakoga od vas ovde”, rekao je Vučić.

U Priboju se prethodnih dana desilo nekoliko incidenata. Pojavio se snimak kako policajci pjevaju na proslavi pjesmu sa stihovima “oj, Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru”, a nekoliko dana kasnije snimak je zabilježio kako mladić u grupi pjeva “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”. Nakon toga je Vučić najavio da će posjetiti Priboj.

“Za nas je Priboj ispit da li smo ljudi ili ne i ne smije da nam se događa da djeca pjevaju da neko puca u džamije”, upozorio je Vučić i poručio da, kao što poštujemo naše crkve manastire i ikone, tako moramo poštovati i komšije muslimane.

“Ako neko misli da to neko može i treba da sruši, imaće posla sa državom, a država po pitanju očuvanja mira i stabilnosti neće imati milosti”, poručio je Vučić u Priboju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar