Vučić: Putin se saglasio o cijeni gasa, ruski predsjednik najavio posjetu Srbiji

Regija 25. nov. 202116:061 komentar
Podijeli:
Izvor: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasio da se cijena gasa za Srbiju u narednih šest mjeseci ne mijenja i da ostane 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Nakon sastanka u četiri oka i ručka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Vučić je televiziji Pink kazao da je riječ o „nevjerovatnoj cijeni“ i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine gasa u tih šest mjeseci.

Vučić je naveo da je sa Putinom razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.

„Mogu samo dvije stvari da kažem, predsjednik Putin je rekao da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cijenu i nakon tih šest mjeseci. I cijenu i povećanje obima“, dodao je Vučić.

Vučić je najavio i da će Putin sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju.

„Poslije tri sata produktivnih i dobrih razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, zahvalio sam se na gostoprimstvu i dobio potvrdu da će sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju“, napisao je Vučić na Twitteru.

Predsjednik Rusije poželio je Vučiću uspjeh na narednim izborima u aprilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar