Vuletić: Na djelu je puna reafirmacija Miloševićeve politike

Regija 25. mar. 202118:164 komentara
Podijeli:
Izvor: Tanjug

Predsjednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić ocijenio je danas da je bombardovanje Srbije i Crne Gore 1999. bio "najdublji civilizacijski sunovrat jedne evropske države i težak poraz međunarodnog prava da efikasnim metodama zaustavi represivnu mašineriju Slobodana Miloševića".

“Način na koji se u Srbiji danas obilježava godišnjica početka bombardovanja govori da se naše društvo nije odmaklo od ideologije i vrijednosti koji su do tragedije i doveli. Na djelu je puna reafirmacija Miloševićeve politike”, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, današnja većinska Srbija “ostala je ukopana u 1990-im godinama i nema namjeru da napravi distancu prema najmračnijim stranicama svoje historije”.

“Ipak, miloševićevska kultura sjećanja na početak bombardovanja nije u funkciji prošlosti, već je isključivo u cilju održanja dva proruska, korumpirana i autoritarna režima – Vučićevog i Dodikovog”, naveo je Vuletić.

Vuletić smatra da je u Vučićevoj Srbiji na djelu i organizovana kultura zaborava, jer se NATO intervencija posmatra kao “izolovani događaj”.

“Drugi organizovani zaborav Vučićevog režima su civilne žrtve rata iz 1999. koje se ne mogu redukovati samo na jednu naciju. Miloševićev aparat terora, čiji su dio bili i Vučić i Dačić, izvršio je strašne zločine nad albanskim civilima”, naveo je on.

Vuletić je dodao da o tome postoje jasni dokazi na suđenjima kako domaćih tako i međunarodnih sudova.

“Nažalost, danas više od dvije decenije kasnije Srbija izgleda više monolitno i manje spremna na kritički otklon prema Miloševićevom zločinačkom režimu nego u vrijeme NATO bombardovanja”, naveo je Vuletić.

Komentari

Vaš komentar