Vulin: Licemjerne reakcije iz Sarajeva zbog hapšenja Edina Vranja

Regija 14. sep. 202111:53 > 11:578 komentara
Podijeli:
Izvor: Tanjug/Nikola Anđić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je osudio reagovanja u Sarajevu na hapšenje u Srbiji državljanina Bosne i Hercegovine Edina Vranja osumnjičenog za ratne zločine u ratu u toj zemlji 1992-1995.

„Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni riječ. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića“, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je ocijenio da bi danas, da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio rat bile “poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi”.

„Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemjerima Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država“, istakao je Vulin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar