Vulin se izvinio muftiji Dudiću

Regija 25. feb. 202119:42 > 20:01
Podijeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izvinio se danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću zbog nedavnog neprimjerenog ponašanja jednog policijskog službenika u dvorištu Sinan-begove džamije i poručio da je Srbija država svih njenih građana.

Vulin je rekao ”da je Islamska zajednica dio našeg naroda, istorije i kulture i da Srbija poštuje vjerske rezličitosti, saopštio je MUP Srbije’‘.

Svako ponašanje kojim se ugrožava ustavom zajemčeno pravo slobode vjeroispovesti neće biti tolerisano, a vrijeđanje vjerske pripadnosti biće kažnjavano i nikada neće imati podršku države, kazao je Vulin.

Vulin je zahvalio muftiji Dudiću na nesebičnom angažmanu Islamske zajednice tokom pandemije korona virusa, kao i na podršci Ministarstvu u borbi protiv kriminala, saopštio je Mešihat Islamske zajednice.

Dodaje se da je Dudić naglasio važnost međusobnog povjerenja i zajedničkog djelovanja države i vjerskih zajednica i da je istakao značaj ravnomjerne zastupljenosti Bošnjaka u organima unutrašnjih poslova.

Komentari

Vaš komentar