“Zašto je u Aleji čovjek koji je izveo tenkove na ulice Beograda”

Regija 18. sep. 202117:523 komentara
Podijeli:
Borisav Jović
Izvor: Borisav Jović (Medija centar Beograd)

Pokret slobodnih građana javno je izrazio protest zbog toga što je bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ i Socijalističke partije Srbije Borisav Jović sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrana Jovića u Aleji zaslužnih građana nameće pitanje za šta je tokom devedestih godina bivši član i predsjednik Predsjedništva SFRJ, predsjednik i potpredsjednik SPS-a zaslužan, navodi PSG u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Jović učestvovao u donošenju i sprovođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do, kako se navodi, krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji.

Time je Jović, prema ocjeni PSG-a, aktivno dopinio pisanju najmračnijeg dijela historije Srbije.

„Izvođenje tenkova 9. marta 1991. koje je Borisav Jović naredio kao predsjednik Predsjedništva SFRJ predstavljaju osnov za historijsku prekretnicu u političkom životu u Srbiji, kada je tadašnji režim odlučio da odustane od demokratizacije društva i krene putem ratova i otvorenog totalitarizma. Posljedice ovakvog njegovog djelovanja osjećamo i danas“, poručuje se u saopštenju PSG-a.

Podsjetimo, Jović je preminuo 13. septembra, u 93. godini, od posljedica COVID-19.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar