Žene u crnom: Vlast istrajava na odbrani jednog od najgorih zločinaca

Regija 08. nov 202112:09
Podijeli:
Izvor: N1

Zabranom javnog skupa posvećenoga uklanjanju murala sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića aktuelna vlast pokazala je da istrajava na odbrani jednog od najgorih zločinaca u istoriji srpskog naroda i Evrope, ukazuje se u saopštenju Žena u crnom.

Kako se ističe, opšte je poznato da policija ima snage da efikasno spriječi svako nasilje, ali samo ako joj se ne onemogućava da interveniše protiv onih koji koriste nasilje.

„Očigledno je da se ovdje radi upravo o tome: neonacističke grupe koje su najavile sprečavanje uklanjanja murala dijele obožavanje ratnih zločinaca sa aktuelnim vrhom vlasti“, ocjenjuje se u saopštenju Žena u crnom.

Kako se upozorava, „na taj se način oni potvrđuju svoje opredjeljenje da istrajavaju u odbrani lika i djela Ratka Mladića“.

„Time ona pokazuje svoju dosljednost u sprečavanju suočavanja sa zločinačkim teretom nedavne prošlosti, čime daje svoj doprinos rehabilitaciji zločina i zločinaca i nanosi nesagledive štete zemlji i narodu za čiji se boljitak navodno zalaže“, zaključuju Žene u crnom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar