Zukorlić: Analiza uzoraka može potrajati do mjesec dana, nećemo odustati

Regija 08. maj 202214:02 > 14:02
Podijeli:
Izvor: Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Tijelo bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića, nakon ekshumacije, ukopano je u dvorištu Altun Alem džamije u centru Novog Pazara. Njegov sin Usame Zukorlić kazao je kako su mu rekli da i analiza uzoraka može trajati od sedam do mjeseca dana.

“Interno što su mi kazali istraga može trajati od sedam do mjesec dana. Svaka ustanova za sebe ima svoje procedure i zavisi koliko im to bude prioritet. Kolege iz Niša (Sudska medicina, op.a.) će dati maksimalan doprinos da to bude u što kraćem periodu”, rekao je Usame Zukorlić.

Ukoliko se navodi da je muftija otrovan, otvara se istraga.

“Tada će se otvoriti istraga koju će pokrenuti tužilaštvo, a koja će imati za cilj da dođemo do istine – ko je imao umiješane ruke u smrt rahmetli muftije Zukorlića. Mi kao porodica se nikada nećemo pomiriti s tim dok ne nađemo ko je učestvovao u takvom potencijalnom zločinu. Uradit ćemo sve da osoba bude privedena pravdi”, kazao je Zukorlić.

Naveo je i to kako je kako je ekshumacija ponovo mogla biti odložena jer tim sudske medicine iz Beograda nije uspio da bude sklopljen zbog praznika i godišnjih odmora, ali da je u posljednji čas to uspio učiniti tim iz Niša.

Usame je također rekao da je tijelo premješteno u Novi Pazar i ako je želja porodice bila drugačija, ali da su interesi vjernika i ljudi koji su poštovali bivšeg muftiju iznad porodičnih interesa.

Supruga Muamera Zukorlića izjavila je ranije kako je muftiji prijećeno od 2006. godine.

Podsjetimo, javnost u Novom Pazaru se ne smiruje od kada je Usame Zukorlić, sin bivšeg muftije Muamer efendije Zukurlića, izjavio da je moguće da je njegov otac otrovan teškim metalima.

Nakon konferencije oglasila se i druga supruga Muamera efendije Zukorlića, Elma, koja je na svom Instagram profilu zatražila ekshumaciju bivšeg muftije ako se obistine tvrdnje o trovanju.

Povodom iznesenih saznanja o trovanju, Zukorlićev sin je ispitan u tužilaštvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar