Frenkie, Kontra i Indigo najavili zajedniči album

Showbiz 17. jun 201612:30 > 12:33
Izvor: N1

Tačno dva mjeseca prošlo je od tajnovitog boravka u Berlinu gdje je ovaj trojac marljivo radio na novom materijalu. Otkako su ugledali prve fotografije na društvenim mrežama, publika nestrpljivo čeka da čuje šta su to Frenkie, Kontra i Indigo pripremili u prelijepom berlinskom Red Bull studiju.

Tom čekanju je konačno došao kraj. Danas je zvanično najavljeno da uskoro izlazi njihov prvi zajednički album.

Poznato je da Fm Jam trojac već godinama sarađuje na koncertima i pjesmama, ali ovo je prvi put da su se okupili oko zajedničkog projekta. Putanja, kako je ime ovog LP-a, sadrži Indigovu produkciju, te Frenkijeve i Kontrine prepoznatljive britke i oštre tekstove. Svi oni koji su slavili „Gdje god su moji“ i „Uz zvuk sirene“ mogu se radovati novim bombastičnim trakama i novom vrhunskom repu.

Jedini gosti na Putanji su Shtuka, te srbijanska legenda Juice čiji govor krasi sami kraj albuma. Treba napomenuti da su za artwork odgovorni Mario Ilić, koji je okom aparata zabilježio cijeli boravak u Berlinu, te jedan od najboljih njemačkih dizajnera Adopekid iz Hamburga.

Druga velika vijest vezana za ovaj album je i ime izdavača. Naime, Frenkie Kontra i indigo Putanju izdaju u saradnji sa hrvatskim, odnosno svjetskim major label-om Universalom. Podrška ove izdavačke kuće potvrđuje samo da se iza Putanje krije vrhunski materijal koji će biti dostupan za preorder početkom sedmog mjeseca.

Međutim prije objave albuma očekuju nas brojni singlovi, video spotovi te kratki “making of” dokumentarac koji će nas lagano uvesti u Putanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.