OK Fest: Tri dana muzike, adrenalina i vrhunske zabave

Showbiz 30. jun 201619:13 > 19:42
Izvor: N1

Nacionalni park Sutjeska, na Tjentištu kraj Foče od 1. do 3. jula biće domaćin trećeg po redu OK Festa.

OK Fest i ove godine nudi ti najbolju zabavu, provod i druženje u jedinstvenom prirodnom ambijentu NP Sutjeska, koji će pored brojnih aktivnosti i izvođača na muzičkim binama posjetiteljima priuštiti brojne druge sadržaje za odmor i razonodu.

Festival OK Fest od starta ima namjeru da svojim sadržajem i programom vrati stari sjaj NP Sutjeska, a obzirom na ozbiljnost organizacije – ovaj festival je uvršten u kalendar najznačajnijih regionalnih dešavanja ovog ljeta.

Ove godine OK Fest će ugostiti hiljade mladih, ali i onih ljudi u ozbiljnijim godinama koji će na Tjentište da stignu iz svih krajeva Balkana, ali i Evrope, istakao je u emisiji Pozitiv na N1 Adnan Čomor.

Iz organizacije su nam poručili da su spremni za naredna tri dana koja će sigurno festival podići stepenicu više, i svakako najaviti druženje za narednu godinu, budući da OK Team nema namjeru stati u godinama koje slijede. 

Osim bogatog muzičkog programa ljubiteljima dobre zabave, avanture, druženja i prirode nude se brojni sadržaji u okviru zabavno – edukativnih zona:

Adrenalin zona: Rafting na Tari; posjeta prašumi Perućici; planinarska šetnja do podnožja Maglića; sportske aktivnosti: basket, beach volley, mali fudbal…

Agora zona: Interesantne panel diskusije i mini konferencije u saradnji sa partnerskim omladinskim i studentskim organizacijama

Umjetnička zona: Muzički koncerti, revije studentskih filmova i studentske predstave, te projekcije svjetskih filmskih ostvarenja, koje se i ove godine održavaju u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom odnosno projektom Operacija Kino.

Što se samog muzičkog programa tiče, OK Team koji organizuje festival već treću godinu se ove godine potrudio da na NP Sutjeska dovede ono najbolje od najboljeg što regija trenutno nudi.

Pored headlinera festivala, publici će se predstaviti i niz mladih bendova, izvođača, DJ-eva, a kompletan lineup pogledajte u nastavku:

01.07.2016.
BABE
VLATKO STEFANOVSKI TRIO
LAIBACH
OK STAGE: ZAA

02.07.2016.
WHO SEE
KOLJA I GROBOVLASNICI
BAJAGA I INSTRUKTORI
OK STAGE: DJEČACI

03.07.2016.
EDO MAAJKA
KULTUR SHOCK
VIVA VOX
OK STAGE: ARTAN LILI/STEREO BANANA

Više o samom festivalu, ali i onome što OK Fest nudi publici o naredna tri dana saznajte u video prilogu, gdje je u emisiji pozitiv gostovao Adnan Čomor, glasnogovornik OK Festa.

Sve dodatne informacije potražite na web stranici OK Festa, ili na Facebook grupi jednog od najpopularnijih festivala za omladinu u regiji.

Za one koji još uvijek ne znaju kako provesti vikend, OK Fest je svakako preporuka. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.