Novi album Metallice u oktobru – isti kao Master of Puppets

Showbiz 06. jul 201610:33 > 10:41
Podijeli:
Izvor: Facebook/Metallica

Njemački Bild prenosi informaciju da bi novi, dugo očekivali album benda Metallica svjetlost dana trebao ugledati 14. oktobra, mada informaciju još nije potvrdio Universal - izdavačka kuća jednog od najvećih metal bendova.

Lars Urlich, po mnogima alfa i omega benda nedavno je govoreći za Citizens of Humanity magazin kazao da se muzički pravac Metallice vraća na period osamdesetih godina, ali da će jednim dijelom pratiti i “Death Magnetic”.

“Album će definitivno zvučati kao Metallica. Rick Rubin, producent nas je inspirisao da zvučimo kao u prošlosti, to ćemo i uraditi, ali opet ćemo uraditi da to bude ‘naše'”, dodaje Urlich, kazavši da će zvučati slično kao Master of Puppets. 

Oni naime više ne rade sa Rubinom, ali će saradnju nastaviti sa Gregom Feldmanom, što je možda i jedan od razloga što između dva albuma postoji vremenska razlika od osam godina, (ne računajući Lulu).

Ulrich je kazao da Metallica još nije u potpunosti posvećena Metallici, jer rade na “dvije trećine” kapaciteta, ali obećavaju album koji neće razočarati fanove.

Pjesme su pisali cijelu godinu, potom su ga snimali cijelu godinu, a čini se da će i za mastering trebati isto toliko.

Urlich je priznao da je bend malo potrošen, i da zbog toga je uslijedila tako duga pauza. Treba uzeti u obzir da su u proteklih nekoliko godina odradili nekoliko mini turneja, ali su snimili i neku vrstu umjetničkog – autobiografskog filma u 3D-u, “Through The Never”, koji je izašao 2014. godine.

Novi album, čije ime još ne znamo – završen je snimljen u njihovom studiju u San Rafaelu, u Kaliforniji, i kako rekosmo – nalazi se u fazi masteringa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.