Bono Vox usred masakra u Nici, evakuisala ga policija

Showbiz 17. jul. 201613:29 > 14:21
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Alessandro Bianchi

Lidera grupe U2, Bonu Voxa, francuska antiteroristička policija evakuisala je iz jednog restorana na obali mora u Nici, gdje se na Dan Bastilje desio masakr u kojem je 84 ljudi ubijeno.

Bono se sa prijateljima nalazio na terasi restorana u vrijeme kada je Muhamed Bulel kamionom uletio u masu.

Iznenada sam vidjela ljude kako trče, bez vike. Bila je to nijema panika“, rekla je za Parizijen An Lori Rubi, vlasnica restorana.

Ona je ispričala da je instinktivno uhvatila za ruku bivšeg gradonačelnika Nice, koji se sjedeo u blizini Bona, i upitala ga šta se dešava. Osoblju je naredila da spuste roletne, a gostima da se sakriju i ostanu mirni.

Lori Rubi je dodala da je antiterostička jedinica policije upala u restoran i evakuisala sve goste i osoblje do obližnjeg trga Masena.

Policiji je trebalo oko pola sata da nas izvuče. Kao i svi ostali, i Bono je prekrio glavu rukama i rečeno mu je da ostane miran“, ispričala je vlasnica restorana.

Ovo je drugi put da se Bono Vox našao u blizini mjesta terorističkog napada u Francuskoj. Prošlog novembra sa bendom je održavao probu u blizini dvorane Bataklan u trenutku kada su u nju upali naoružani teroristi i ubili 89 ljudi.

Nekoliko sati pred napad u Nici na sajt U2 postavljena je fotografija sa krošnjama drveća ispod narandžastog neba uz opis “Oluja nad Francuskom, 14. juli”. Fotografija je poslije napada uklonjena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.