Kontra, Frenkie i Indigo snimli spot za pjesmu "Bratmoi"

Showbiz 20. jul. 201608:47 > 09:59
Podijeli:
Izvor: Mario Ilić

U sarajevskom Brew Pubu proteklog vikenda završeno je snimanje spota za pjesmu "Bratmoi", koja će se naći na albumu "Putanja" Kontre i Frenkieja snimljenog u kolaboraciji sa Indigom.

Trojac je novi album snimao u saradnji sa vrhunskim producentima Red Bull studija u Berlinu, a kako je za N1 kazao Zlatan Hajlovac alias Kontra, sve je ispalo bolje od očekivanog.

“Album se može opisati kao naša dosadašnja putanja u životu, a i kakvu očekujemo u budućnosti. Dakle, pjesme su većinom jako lične, ima i satire pomalo, kao i redovnog egomanijakalnog repa na koji su ljudi navikli od nas. Sve matrice je radio Indigo, za Rap smo zaduženi Frenkie i moja malenkost”, kazao je Kontra u i izjavi za N1.

Na albumu će gostovati reperi Shtuka i Juice.

Shtuka je upravo gost na novom spotu za pjesmu “Bratmoi” koji treba izaći uskoro, te ćete ga moći pogledati na N1. 

“Tematika pjesme je ujedno veličanje i satirični pogled na bratimljenje. U nekom trenutku smo shvatili da je nama ušlo u naviku govoriti ‘brat moj’ i smatramo da je to postao urbani sleng u BiH. To je nešto distinktivno za našu užu okolinu i mislimo da smo dobro upakovali opis društva kojem pripadamo, kao i cijelu priču oko tog satiričnog slenga”, dodaje Kontra.

Pjesma je inače jako zabavna, a Kontra, Shtuka i Frenke se nadaju da će se svidjeti publici.

Na snimanju spota učestvovalo je tridesetak prijatelja i izvođača sa bh. rep scene. Režiju potpisuje Bojan Stojčić, a kameru i montažu Amer Prevljak.

U fotogaleriji pogledajte detalje sa snimanja spota za pjesmu “Bratmoi”, koji su ustupljeni N1.

Dodajmo i to da album prema najavi treba izaći 9. septembra 2016. godine. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.