Zbog premijere filma slobodan dan u Indiji

Showbiz 21. jul. 201610:58 > 11:53
Podijeli:
Izvor: AFP

Najpopularniji indijski glumac Rajinikant snimio je novi film "Kabali" čija premijera je najavljena za petak. Većina poslodavaca na jugu Indije je zbog toga odobrila slobodan dan kako bi radnici mogli da pogledaju novo glumačko ostvarenje velikana indijske kinematografije.

U gradovima Bangalore i Čekai, poznatim kao “indijska silikonska dolina”, vlada praznična afmosfera. Poslodavci su istakli da su odluke o slobodnom danu donijeli kako bi izbjegli probleme na poslu, jer su i tokom prethodnih premijera Rajinikanthovih filmova radnici odbijali da dođu na posao pod različitim izgovorima da su bolesni ili imaju neke velike porodične probleme.

Veće kompanije su najboljim radnicima kao nagradu dijelile karte za premijeru filma.

Kompanija Air Azija je ovom prilikom organizovala čarter let iz Bangalora za Čenaj, a 200 najsretnijih putnika će tokom leta imati priliku da gleda novi film “Kabali”, dok će stjuardese služiti Rajinikanthova omiljena jela.

Većina hotela i restorana orgsnizovale su specijalne programe prikazivanja novog filma.

Premijerno prikazivanje Rjinikanthovog novog filma istovremeno će biti organizirano u 12.000 bioskopskih dvorana.

Šivaji Rao Gaekvad, poznariji kao Rajinikant (65), najpopularniji je glumac u Indiji i Aziji. Do 23 godine je radio kao vozač autobusa, a potom je odlučio da se oproba u glumi. Do sada je igrao u više od 170 filmova. Najviše snima na tamilskom jeziku, jednom od zvaničnih jezika u Indiji.

Najpopularniji Rajinikantov film “Telufu” priča je o šefu mafije, a film je samo za pravo emitovanja na televizijama zaradio preko 30 miliona dolara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.