Kontra za N1: Prva promocija albuma će biti u Bihaću

Showbiz 29. avg 201617:27 > 17:37
Izvor: N1

Gost emisije Pozitiv bio je reper Zlatan Hajlovac poznatiji kao Kontra koji je govorio o nadolazećem albumu sa Frenkiejem i Indigom.

“Prvi singl je dobro prošao, čekamo da vrijeme pokaže kako će ostatak proći. Ima nešto za svačiji ukus. U Njemačkoj smo se pretvorili u Nijemce što se tiče radne navike, jer smo tamo snimali album. Radili smo simultano, naš inženjer zvuka je profesionalac u svom poslu i radio je s nama dok smo snimali”, kazao je Kontra.

Prva tri singla su potpuno različita; od najintimnijih tema do socijalnih, do nekih nasmiješnijih i društvenih. Pjesma “Bio sam tu” govori o sadašnjoj situaciji i problemima mladih zbog čega odlaze iz ove zemlje. Indigo je sa nama pod početka, počeo je kao odličan DJ i slao je nama svoje radove koji su se nama svidjelii odlučili smo se na taj korak“, kazao je Kontra.

O saradnji sa Frenkiejem je kazao:

Prvu pjesmu sam sa Frenkiejem snimio 2005., a priča je počela na jednom festivalu u Srebrenici kada se Edi Maajki pokvarilo auto i Frenkie me pitao da li bi ja s njim izašao na binu i tako je počelo“.

Novi album izlazi početkom narednog mjeseca.

Prvu promociju 9. septembra imamo u Bihaću, jer smo tamo imali možda i najbolji koncert u posljednjih 6-7 godina. Promjena u rapu je pozitivna stvar što se mene tiče, jer se tako razvijaju mnogi stilovi. Samim tim da danas u rapu imate više grana, to ostavlja prostora za više publike koje se može pronaći“.

Za kraj razgovora slijedilo je neizbježno pitanje: može li živjeti od muzike u BiH.

“Svako ko ozbiljno želi da se bavi rapom može to ostvariti ali da se ozbiljno posveti tome. Društvene mreže pomažu dosta u tome, jer bi inače bili ovisni o drugim medijima. Sjećam se vremena kad nije bilo interneta, rijetko gdje se mogao čuti rap. Mislim da to puno znači za bilo koju drugu subkulturu koja nije mainstream“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.