"Sedmorica veličanstvenih" najgledaniji film u kinima

Showbiz 26. sep 201607:13 > 07:48
Izvor: YouTube/screenshot

Western "Sedmorica veličanstvenih", obrada filma iz 1961, odmah je na početku prikazivanja u kinodvoranama izbio na vrh sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova, pokazuju privremeni podaci koje je u nedjelju objavila specijalizovana firma Exhibitor Relations.

Ovu novu verziju redatelja Antoinea Fuque (“Lijevi kroše”) predvodi Denzel Washington u ulozi lovca na glave koji sa svojom družinom (Chris Pratt, Ethan Hawke…) štiti gradić na američkom dalekom istoku od pohlepnog industrijalca.

Film koji se temelji na verziji Johna Sturgesa, koji se i sam nadahnuo filmom “Sedam samuraja” Japanca Akire Kurosawe, odmah po izlasku je zaradio 35 miliona dolara.

Animacijski film “Rode”, drugi film koji se premijerno prikazuje ovog vikenda, dolazi na drugo mjesto s 21,8 miliona. Film na nov način tumači mit o rodi koja donosi djecu kroz pustolovine rode Juniora koju prati njen neustrašivi riđokosi prijatelj Tulip.

“Sully”, film Clinta Eastwooda o junačkom pilotu koji je 2009. u New Yorku uspio prizemljiti Airbus A320 na zaleđenu rijeku Hudson pao je s prvog na treće mjesto. Taj biografski film u kojem glavni lik Chesleyja Sullenbergera tumači Tom Hanks, zaradio je za vikend 13,8 miliona i 92,4 miliona u tri sedmice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.