Snake Eater ima novi singl "Sam protiv svih"

Showbiz 05. okt 201619:46 > 19:48
Izvor: Screenshot

Uvijek na prvoj liniji rock'n'roll fronta, sarajevska grupa Snake Eater od 2010. godine predstavlja jedan od temeljaca nove bh. scene.

Njihov High Voltage Rock je u šest godina postojanja grupe tresao stadione, moto susrete, ali i najmanje klubove na svijetu, dokazavši time da je Snake Eater grupa za svako rock'n'roll dešavanje.

Inspirisani radom grupa kakve su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, Snake Eater je od samog početka radio na vlastitim numerama. 2011. godine objavili su live album “Živi Otrov” kojim su se predstavili javnosti.

Januar 2013. donosi debitantsko izdanje “Dabar”. Sniman u legendarnom studiju BHRT Produkcije u kojem su snimali svi velikani domaćeg rock'n'rolla, sirovi i žestoki “Dabar” nailazi na odlične kritike ne samo medija, već i ljubitelja rock'n'rolla, a slušatelji radijske emisije The Aebyss izabiru ga kao album 2013. godine.

Snake Eater time postaje grupa koja je prva osvojila nagradu kojom su se u narednim godinama okitili Iced Earth i Venom.

Slijedi serija koncerata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 2014. godine peterac objavljuje singl “Idemo u Brazil” koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tokom susreta reprezentacije i članova Snake Eatera u Brazilu za vrijeme svjetskog prvenstva u fudbalu. 2015. godinu Snake Eater provodi svirajući i radeći na novim pjesmama.

Nove pjesme bit će objavljene na albumu “Sam Protiv Svih”. Istoimeni singl objavljen je u septembru 2016. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.